Kalisto

KBs St. Ludgerus is onderdeel van de Kalisto-Boeiend Basisonderwijs

Kalisto is de nieuwe naam voor de groep van scholen die vanaf 1999 tot 2015 de SKSWW vormden. Kalisto komt uit het oud-Grieks en is de overtreffende trap van ‘goed’ (Kalos). Dit verwoordt treffend onze ambitie om het beste uit onszelf te halen en om het beste in de kinderen naar boven te brengen. Op onze scholen werken mensen vol passie aan het ontwikkelen en verzorgen van eigentijds en betekenisvol onderwijs voor onze leerlingen.

Op onze scholen werken wij met moderne leermethoden gebaseerd op de nieuwste inzichten met betrekking tot de werking van het brein van kinderen. Hiermee stemmen we ons onderwijs af op de onderwijsbehoefte van onze leerlingen. Zij leren hun talenten zo optimaal mogelijk te benutten, om zodoende als creatieve en respectvolle medemensen tot hun recht te komen in de toekomstige wereld. Een wereld die wij nu nog niet kennen, maar die zij mede vorm gaan geven. Dat doen wij met onderwijs op maat, dat hoge opbrengsten oplevert en kinderen uitdaagt een beroep te doen op hun creatieve denkvermogen. Dat doen wij met Boeiend Basisonderwijs!

Voor meer informatie over deze stichting: www.kalisto-basisonderwijs.nl